Tradicionalna vinarska izkušnja

Sodelovali boste pri trgatvi malega lokalnega vinarja, ki dela vino na tradicionalen način. Izkusili se boste v trganju grozdja, nošnji brente, mletju in stiskanju grozdja, opazovali pa boste lahko tudi process priprave vina na zorjenje. Del vinarske izkušnje je tudi domača pogostitev, okušanje grozdja in vina. Za grozdno jagodo na vrhu izkušnje pa bo k vam domov (ko se zorjenje vina zaključi) prispela vaša lastna steklenica vina, ki jo boste lahko postregli svojim prijateljem in z njimi delili vašo zgodbo.

Trajanje: 1-2 dni

Pošlji povpraševanje

 

 

Priprava domačega sira

Domači Sir

Sodelovali boste pri domačem procesu izdelave sira vse od mleka do mladega sirovega hlebčka. Videli boste proces molzenja krave, priprave mleka za sirjenje vse do vlitja v klup v katerem bo sir počival do naslednjega dne. Takrat ga boste lahko prevzeli in odnesli s seboj domov, kjer ga boste lahko preizkusili s svojimi najbižjimi in z njimi delili zgodbo ustvarjanja sira.

Celotno izkušnjo pospremijo zgodbe starih časov gospodarja in gospodarice domačije ob pogostitvi, okušanju predpripravljenega sira in vina.

Trajanje: 2 dni ( 2h/dan)

Pošlji povpraševanje

 

Izdelava lesene košare

Košarice

Spoznali se boste s procesom priprave materialov in izdelave lesene canje oz. košare vse od rezanja vejic, prekuhavanja in lupljenja vej, do prepletavanja in lakiranja. Ob tem boste preizkusili svoje prstne spretnosti v izdelavi lastne košarice, ki jo boste lahko vzeli s seboj domov (če je ne uspete dokončati, jo lahko za vas dokonča mojster).

Celotno izkušnjo pospremijo zgodbe starih časov gospodarja in gospodarice domačije ob pogostitvi, okušanju pdomačega sira in vina.

Trajanje: 2 dni ( 4h/dan)

Pošlji povpraševanje

 

Soba pobega – Mistična Kolpa

S prijatelji se podajte na pot po stopinjah Zelenega Jurija skozi slovansko podzemlje in spoznajte mitološko preteklost reke Kolpe. Mitološka bitja, uganke, magija in še več vas čaka v sobi pobega.

Trajanje: 1h

Št. udeležencev: 4-6

Pošlji povpraševanje