Doživi Kolpo na Supu

Supanje na Kolpi

Na lastno odgovornost si lahko izposodite več supov na turistični kmetiji Fortun, Krasinec 23.

Izkusite Kolpo iz nove perspektive že za 8€ na sup.

Za rezervacije pokličite na tel. 041-711-468

Priprava domačega sira

Mladi sir

Sodelovali boste pri domačem procesu izdelave sira vse od mleka do mladega sirovega hlebčka. Videli boste proces molzenja krave, priprave mleka za sirjenje vse do vlitja v klup v katerem bo sir počival do naslednjega dne. Takrat ga boste lahko prevzeli in odnesli s seboj domov, kjer ga boste lahko preizkusili s svojimi najbižjimi in z njimi delili zgodbo ustvarjanja sira.

Celotno izkušnjo pospremijo zgodbe starih časov gospodarja in gospodarice domačije ob pogostitvi, okušanju predpripravljenega sira in vina.

Trajanje: 2 dni ( 2h/dan)

Pošlji povpraševanje ali pa pokliči na tel. 051-384-933

Fotografiranje na najlepših točkah Bele krajine

Fotografiranje na najlepših točkah Bele krajine

Po dogovoru vas bo lokani fotograf popeljal na najlepše lokacije v Beli krajini in vas ujel objektiv. O vsaki lokaciji boste izvedeli nekaj novega, opazovali naravo, hkrati pa bo fotograf obeležil magijo v najlepših trenutkih. Fotografije boste lahko prejeli v digitalni obliki, fizični, dogovorite pa se lahko tudi za foto knjigo.

Trajanje: po dogovoru

Pošlji povpraševanje ali pa pokliči na tel. 051-384-933

Izdelava lesene košare

Košarice

Spoznali se boste s procesom priprave materialov in izdelave lesene canje oz. košare vse od rezanja vejic, prekuhavanja in lupljenja vej, do prepletavanja in lakiranja. Ob tem boste preizkusili svoje prstne spretnosti v izdelavi lastne košarice, ki jo boste lahko vzeli s seboj domov (če je ne uspete dokončati, jo lahko za vas dokonča mojster).

Celotno izkušnjo pospremijo zgodbe starih časov gospodarja in gospodarice domačije ob pogostitvi, okušanju pdomačega sira in vina.

Trajanje: 2 dni ( 4h/dan)

Pošlji povpraševanje ali pa pokliči na tel. 051-384-933

Skoki s 30 metrov dolgim toboganom

30 meterski tobogan

Ob posebnih priložnostih ekipa Belokranjskih ekstremnih športnikov organizira skoke v vodo s 30 metrov dolgem toboganu, ki udeležence ponese v zrak nad reko Lahinjo. Skupaj z lokalnimi adrenalinskimi navdušenci se boste lahko preizkusili v poletih nad vodo in zračnih obratih.

Kdaj: dogodek ni izvajan reden zato preverite, če je naslednji v planu v kratkem

Pošlji povpraševanje ali pa pokliči na tel. 051-384-933