Tradicionalna vinarska izkušnja

Sodelovali boste pri trgatvi malega lokalnega vinarja, ki dela vino na tradicionalen način. Izkusili se boste v trganju grozdja, nošnji brente, mletju in stiskanju grozdja, opazovali pa boste lahko tudi process priprave vina na zorjenje. Del vinarske izkušnje je tudi domača pogostitev, okušanje grozdja in vina. Za grozdno jagodo na vrhu izkušnje pa bo k vam domov (ko se zorjenje vina zaključi) prispela vaša lastna steklenica vina, ki jo boste lahko postregli svojim prijateljem in z njimi delili vašo zgodbo.

Trajanje: 1-2 dni

Pošlji povpraševanje ali pa pokliči na tel. 051-384-933

 

 

Priprava domačega sira

Mladi sir

Sodelovali boste pri domačem procesu izdelave sira vse od mleka do mladega sirovega hlebčka. Videli boste proces molzenja krave, priprave mleka za sirjenje vse do vlitja v klup v katerem bo sir počival do naslednjega dne. Takrat ga boste lahko prevzeli in odnesli s seboj domov, kjer ga boste lahko preizkusili s svojimi najbižjimi in z njimi delili zgodbo ustvarjanja sira.

Celotno izkušnjo pospremijo zgodbe starih časov gospodarja in gospodarice domačije ob pogostitvi, okušanju predpripravljenega sira in vina.

Trajanje: 2 dni ( 2h/dan)

Pošlji povpraševanje ali pa pokliči na tel. 051-384-933

 

Izdelava lesene košare

Košarice

Spoznali se boste s procesom priprave materialov in izdelave lesene canje oz. košare vse od rezanja vejic, prekuhavanja in lupljenja vej, do prepletavanja in lakiranja. Ob tem boste preizkusili svoje prstne spretnosti v izdelavi lastne košarice, ki jo boste lahko vzeli s seboj domov (če je ne uspete dokončati, jo lahko za vas dokonča mojster).

Celotno izkušnjo pospremijo zgodbe starih časov gospodarja in gospodarice domačije ob pogostitvi, okušanju pdomačega sira in vina.

Trajanje: 2 dni ( 4h/dan)

Pošlji povpraševanje ali pa pokliči na tel. 051-384-933

 

Soba pobega – Mistična Kolpa

Mistična kolpa

S prijatelji se podajte na pot po stopinjah Zelenega Jurija skozi slovansko podzemlje in spoznajte mitološko preteklost reke Kolpe. Mitološka bitja, uganke, magija in še več vas čaka v sobi pobega.

Trajanje: 1h

Št. udeležencev: 4-6

Pošlji povpraševanje ali pa pokliči na tel. 051-384-933

 

 

 

Skoki s 30 metrov dolgim toboganom

30 meterski tobogan

Spusti se po 30 metrov dolgem toboganu, ki te ponese v zrak nad reko Lahinjo. Izkušena skupina ekstremnih športnikov te bo skupaj s prijatelji zapeljala skozi osnove toboganskih skokov in skrbela za vašo varnost med tem, ko se zabavate in se preizkusite v poletih in zračnih obratih.

Trajanje: 3 h

Št. udeležencev: 5 – 30

Pošlji povpraševanje ali pa pokliči na tel. 051-384-933

 

 

Fotografska izkušnja “Lepote Bele krajine”

Fotografija naravnih lepot Bele krajine

Lokani fotograf in zabavni vodič vas bosta popeljala na najlepše fotografske lokacije v Bele krajini. O vsaki lokaciji boste izvedeli nekaj novega, opazovali naravo, raziskovali, preizkusili nekaj dobrot, sami naredili nekaj fotografij hkrati pa bo fotograf obeležil magijo v najlepših trenutkih.

Trajanje: 3 h

Št. udeležencev: 1 – 10

Pošlji povpraševanje ali pa pokliči na tel. 051-384-933