Vlak

Vlak (https://potniski.sz.si/ – Kako na vlak s kolesom) vas lahko pripelje v Gradac, od koder je približno 2 km sprehoda ali kolesarjenja do kopališč Podzemelj ali Krasinec. Približno 2 km več vas pripelje v Griblje navzgor po toku reke ali pa na Otok, in Primostek, ki sta navzdol po toku reke.

Avtobus

Atobusne povezave lahko poskusite poiskati tukaj: https://www.ap-ljubljana.si/vozni-red

Glede na naše teste je povezava iz Ljubljane do Vinice.

Druge informacije, ki nam žal niso bile v pomoč: https://www.crnomelj.si/sl/pametno-mesto/interaktivni-zemljevid/avtobusne-postaje-in-vozni-red/

Prevozi z lokalci

Če potrebujete individualen prevoz lahko pišete v Facebook skupino Stanje na cestah v Beli krajini. Lahko tudi pokličete v kamp, ki bi ga radi obiskali (mnogi vas lahko po poti poberejo ob prevozu kanujev). V naslabšem primeru pa lahko tudi mi pomagamo najti lokalca, ki vas bo zapeljal in ob tem spoznate življenje v okolišu, slišite kakšno zgodbo in ustvarite nove prijatelje.

Telefon: 051 384 933 – Sašo (omenite, da vas zanima prevoz z lokalcem)
e-pošta: info@reka-kolpa.si

 

Priporočeni prispevki za prevoz:

Kanu kamp Radenci ob Kolpi – Železniška postaja Črnomelj22 km19 €
Kanu kamp Radenci ob Kolpi – Kamp Podzemelj31 km28 €
Železniška postaja Črnomelj – Kamp Krasinec11 km12 €

Prevoz OD parkirišča pred vasjo Damelj DO kopališča “Pri Žeji” v Damlju

Turistično društvo Damelj in Javni zavod Krajinski park Kolpa v ponedeljek 14. avgusta in torek 15. avgusta izvajajo BREZPLAČEN PREVOZ obiskovalcev!

Prevoz bo potekal OD urejenega parkirišča pred vasjo Damelj do reke Kolpe DO naravnega kopališča Damelj-Žagarjev mlin in nazaj.

S prevozi z udobnimi 8+1 sedežnimi kombiji pričnejo ob 11. uri dopoldne in jih bodo opravljali dokler bo to potrebno. Vse pripeljane na kopališče bodo varno pripeljali tudi nazaj do njihovih vozil.

Poizkusna storitev bo postala del stalne turistične ponudbe, če se bo obnesla, saj želijo zaradi varovanja narave in okolja čim več vozil zadržati stran od naše lepotice Kolpe, obiskovalcem pa ponuditi optimalno udobje.

Ker bodo prevozi za uporabnike brezplačni, vabljeni, da jih tudi izkoristite.